Investor a daně 3: prodeje cenných papírů

Mohlo by se vám líbit...

7 Responses

  1. VSbrok napsal:

    Super děkuji, ukládám k opětovnému přečtení v lednu 2018, než se vrhnu na své DAP.

  2. doonio napsal:

    Lze vzájemně párovat prodeje/nákupy CP v CZ a v zahraničí?
    VYsvětlím…Mám 2 brokery: FIO pro CZ akcie a Degiro pro zahraniční. Ve Fio jsem na konci roku z prodejů v plusu 10000CZK, které bych měl danit. Naopka na Degiru (které mám na vlnkování) jsem v mínisu (-500€). Ale do DP to půjde každé do svého řádku né? Nebo jen tu EUR ztrátu převést do CZK a všechno to sečíst do jednoho řádku a snížit si tak ten „Rozdíl“?

  3. doonio napsal:

    Jak je to s 3y časovým testem v případě uznání ztráty?Příklad: nakoupil jsem 100 akcií v roce 2018 za 50€, na konci roku 2022 jsem prodal za 35€, vznikla mě sice daňová ztráta, ale za více jak 3 roky, tzn. dále toto nelze použít např. při pokrácení s nějakým prodejem, kde bych měl něco dodaňovat?

    • minarjo napsal:

      Je to prosté: žádná součást Přiznání = žádná daňová ztráta nevzniká, protože se to vůbec nedaní! Obchody nad 3 roky od nákupu do Přiznání opravdu nikdy nevstupují, a to svými příjmy ani výdaji, tedy ani svým ziskem ani ztrátou. Nacpat je tam nijak nelze, když se z nich splněním tříletého testu stanou od daně osvobozené (a tedy do Přiznání nevystupující) transakce. Tedy u prodejů CP řešit fakt jen ty obchody co do Přiznání patří, tedy když jsou ta dvě pravidla osvobození (objemové za všechny prodeje roku, časové za ty transakce pod 3 roky) narušena.

  1. 28.10.2017

    […] první díl  |  třetí díl (zatím nepublikován) […]

  2. 6.12.2017

    […] třetí díl  |  pátý díl (bude publikován) […]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: