Dividendový aristokrat: AbbVie v roce 2019

Ondřej

Už nějaký ten pátek se věnuji investování. Patřím mezi takzvané drobné investory a založením stránek investicnigramotnost.cz chci ukázat, že to může dělat opravdu každý

Mohlo by se vám líbit...

9 Responses

  1. Pavel napsal:

    Jj, jeden z mých favoritů. Ceně se sice nahoru pořád nechce, ale ten DY je nádherný, tak trpělivě čekám. Však ono se to zlepší, až jim dostatečně narostou tržby za ostatní léky než Humira a pak si trh uvědomí a ocení, že je to produktově dostatečně diverzifikovaná společnost (zatím ale není). A když se navíc bude zuby nehty držet toho, že je dividendový aristokrat, tak to bude nádhera.

    • VSbrok napsal:

      S mojí nákupkou cca 60 USD se mi přikupovat moc nechce, možná kdyby slezla na 70 🙂
      Ale jinak souhlas, super firma.

      • Pavel napsal:

        Já se moc do minulosti na pořizovací ceny neohlížím, hodnotím příležitosti k nákupu nebo prodeji podle aktuální ceny a vyhlídky na budoucí vývoj. To by se mi pak mohlo stát, že koupím dobrou akcii levně, její vývoj bude velmi pozitivní a pak už bych ji nepřikoupil i přesto, že by stále měla atraktivní cenu – a to jen proto, že jsem ji předtím kdysi kupoval levněji? To mi moc smysl nedává:-)

        • VSbrok napsal:

          No je to o rozdílu mezi námi. Já teprv portfólio v podstatě stavím, takže se prozatím držím pravidla přikupovat jen za nižší cenu než mám průměrnou nákupku.
          Časem určitě přejdu na Tvůj systém taky, ale na to mám ještě čas…

        • Ondřej napsal:

          To je něco co jsem mu říkal několikrát. Když roste firmě zisk logicky by měla růst i cena akcie a přitom ocenění zůstane stejně atraktivní. Dobrým ukazazatelem je i dividendový výnos. Pokud zvýší dividendu opět by měla logicky růst i cena akcie s tím, že dividendový výnos zůstane zachován.
          Je naivní si myslet, že firma, která roste ve všech aspektech bude levnější než v minulosti, samozřejmě se bavíme o normálních tržních podmínkách. Pokud přijde krize, ceny akcií se jistě propadnou, ale dlouhodobý investor čekající jen na krize a snažíc se časovat trh je dle mého názoru blázen.
          Dolar sem či dolar tam ti může být navíc z dlouhodobého hlediska naprosto ukradený důležité je, že ta firma má budoucnost a to dost slibnou. AbbVie je strong BUY při současné ceně.

  2. Pavel napsal:

    Vlasto, přejít na „můj“ systém není otázka toho, zda portfolio teprve buduješ nebo z něj už hlavně sosáš. To je otázka porozumění základní logice – jak pravil klasik – „musíte se víc snažit pane správče“.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: