Hodnocení mého burzovního roku 2020

VSbrok

Investor z donucení...

Mohlo by se vám líbit...

6 Responses

  1. lucas03 napsal:

    Zaujimave, ten 2600 USD rovne z dividend je celkom dost. Podla tvojho ocakavaneho dividend yieldu a dividend mi vychadza, ze mas okolo 52k usd market value. Mam podobny market value, ale dividendy su na polovici, takze nieco robim ocividne zle. 🙂 moja market value ale rastie rocne o 20% XIRR, pricom dividendy tak nerastu. Naopak, ja som prave asi kupoval riskantne dividendove akcie -> zrusene a znizene dividendy sa odrazili na celkovom zisku portfolia.

    To som si fakt neuvedomoval, ze keby som nahradil svoje akcie za tvoje, dostal by som sa na dvojnasobny dividendovy zisk. Pecka, ale aj tak to asi nebudem menit kvoli daniam. Skor si mozno dat zalezat pri vybere dividendovych akcii viac na ich safety.

    • VSbrok napsal:

      Výši ptf komentovat nebudu 😉
      Ano vybírám dle dividendové bezpečnosti, ale mixuju to s BDC a REIT … i když jsou obecně považovány za málo bezpečné, tak mi divi nezrušila, tedy kromě MAC a NRZ snížení.
      Takže slovy klasika „u mě dobrý“ 😀

      Dneska už je bohužel většina cen dost vysoko, takže nákup firem v mým ptf by ses momentálně na takový DY dostal.

  2. lucas03 napsal:

    A moje DGI portfolio +16% na market value (bez mesacnych dokupov), dividendy 40% plus k roku 2019.

  3. komiktom napsal:

    Zdravím,
    loňský rok pouhé 2,5 %, ale bylo to také dáno tím, že jsem optimalizoval ptf (zbavoval se toxických akcií, ale s profitem :)- za leden +8 %… každopádně, minulý týden jsem silně nakupoval Imperial brands, poté co CEO moc nepotěšil akcionáře svými cíli. Mě to přišlo vcelku vpořádku chtěj snížit dluh (to já rád), sice žádný buyback, ale po snížení dluhu navýší dividendu….já tabáku věřím a vidím v tom nákupní příležitost, při tomto dipu. Také jsme někde slyšel, že by měly růst konopné akcie. Bidenova administrativa může uvolňovat restrikce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: