Jak bezpečná je dividenda společnosti IBM?

Ondřej

Už nějaký ten pátek se věnuji investování. Patřím mezi takzvané drobné investory a založením stránek investicnigramotnost.cz chci ukázat, že to může dělat opravdu každý

Mohlo by se vám líbit...

8 Responses

  1. Pavel napsal:

    Upozornil bych na jednu zajímavost, ne moc pozitivní. Když se podíváte na čtyřleté období kolem krize, jak silně rostlo EPS, tak jeho úroveň za rok 2011 (13,06) je jen nepatrně nižší než očekávané EPS za rok 2018 (13,80). To znamená. že EPS mezi roky 2011-2018 skoro nerostlo. To je taky hlavním důvodem (spolu se stagnujícími tržbami), proč se cena akcie drží tak nízko, z čehož plyne nadstandarně vysoká dividenda a nízké P/E.
    Důvěra investorů je slabá, čekají, kdy velká modrá konečně nastartuje pozitivní růst. Její konkurenti za roky 2011-2018 zásadním způsobem navýšili zisky, tak snad se to opožděně podaří i tomuto kolosu. Budeme mu držet palce!

  2. Vitusus napsal:

    Chlapi, jako záslužná činnost pro kolegy, kteří nevládnou angličtinou, to asi je, ale když už slovo od slova překládáte články ze Seeking Alpha, tak byste mohli alespoň uvádět zdroj, tohle je vůči těm lidem, kteří si dali práci a vymysleli za vás formát i obsah, docela nefér, nemyslíte?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: