exDividendový aristokrat: V.F Corporation – dividenda snížena 7.února 2023

VSbrok

Investor z donucení...

Mohlo by se vám líbit...

4 Responses

  1. czhunter napsal:

    Nutno dodat, že zisky Adidasu poklesnou dokonce o 70% a cena akcie taktéž. Nike také nad 20% pokles EPS.

    Je to v celém odvětví a VFC je na tom ještě dobře ne-li nejlíp. Taky nutno dodat, že všechny tyto tři akcie byly extrémně předražené poslední roky a tak většina propadu jejich akcií připadá na pokles násobku PE k trendu a normálním valuacím. Tímto zdravím všechny, co platili 35 PE za VFC, 70 PE za Adidas a 50 PE za Nike a děkuji, že v panice prodáváte. Rád od vás nakoupím za zlomek ceny. 70% pokles u Adidasu a stále má 44% propad k PE 15. To byl loni vážně kup století za takovéto valuace.

    • VSbrok napsal:

      já bohužel začal nakupovat VFC brzo … no prostě jako dycky 🙁 takže ředím.
      Adidas sice super, ale ta DE daň z dividend by mě „nebavila“, takže do toho nejdu.

      • czhunter napsal:

        Jo ta daň 25% je blbá. Jak dlouho ale vydrží v ČR daň 15% si netroufám říct. Politici začínají být zoufalí a daň z dividend je snadný cíl, který lidi do ulic nevyžene.

        A je to jeden z důvodů, proč nejde počítat nutné dividendy na důchod na základě dnešních čísel. Stačí devalvace Dolaru na 15 Kč a zvýšení daně z dividend na 25% a rázem člověk potřebuje třeba o 50% více dividend na nákup stejného a je nutné mít velkou rezervu.

        VFC pěkný pop o 10% dneska. Mám nakoupeno blízko 52 week low, ale zase jinde jsem byl taky moc brzo a tak vím přesně, o čem mluvíš. Když se koupí, tak to jde dolů, když se nekoupí, tak rally nahoru. 90% času u mě. To je prostě normálka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: