Investor a daně 7: Samostatný základ daně

Mohlo by se vám líbit...

8 Responses

  1. honzas napsal:

    Ahoj, díky za aktualizaci, dobrá práce :-)!

  2. doonio napsal:

    Takhle podrobně to zpracovaný pochopí snad i absolutní nedaňař i ten kdo to dělá poprvé. Zkusím díky tvému návodu tedy i já tento rok pomocí SZD. Vypadá to v konečném součtu jednoduše, jen mít opravdu nepřůstřelonu tu tabulku SEZNAM. Nemohl by jsi nám nahrát i původní – Excel verzi, ze které to půjde jednodušeji kopírovat. Děkuji

  3. czhunter napsal:

    Po zrušení superhrubé mzdy zas tak malá mzda být nemusí, aby se nevyčerpaly všechny daňové slevy. Ono manželka, dvě nebo tři děti a základní sleva na poplatníka dá kolem 100 tisíc. To je něco kolem 700 tisíc plat, aby se to vyčerpalo. Holt nejsem Pražák a tak tady na vesnici berou méně i nestudenti.

    Jo v Praze je blaze, když tam je 700 tisíc čistého malý plat.

    Já osobně žádné tabulky nevedu a SZD dělat nebudu. Prostě na konci roku z výpisu od brokera to přepíšu do přiznání a je to za chvíli hotové.

  4. doonio napsal:

    Můžeš použít obě možnosti zároveň, tzn. do řádku 38 vložit třeba dividendy z UK, které stejně musíš dodanit a zbytek šoupnout do SZD a přílohy 4?

  5. bulinak napsal:

    Pokud mám úroky, například z Portu Opatrné Rezervy, tak řádek 38 (Kapitálový majetek) normálně vyplním, je to tak? A asi zase bude platit, že od nich nemohu odečíst Debit Interest z margin účtu (mnou zaplacené úroky, když jsem byl na účtu v mínusu)?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: