Hodnocení mého burzovního roku 2017

VSbrok

Investor z donucení...

Mohlo by se vám líbit...

6 Responses

  1. INDIAN napsal:

    Souhlasím, pěkné čtení. Mám hodně podobný přístup. Tak jen vydržet!

  2. brokos napsal:

    chcel by som sa spýtať ako sledujete pri viacerých akciách ich dennú cenu …
    ako beriem to tak mam vybrané potencialne akcie viacerych firiem ktoré by mohli byt zaujímavé ale v súčastnej chvíli sú „drahé“ ako ich hromadne sledovať aby človek pri vačšom počte nepremeškal situáciu ako na obrázku o NNN.

    • Pahyll napsal:

      Ahoj, osobně používám více věcí. Klasika je asi http://www.google.com/finance, pak mám naklikaný watchlist v aplikaci money ve windows a v neposlední řadě https://www.seekingalpha.com – ten umí to, že ti posílá na email jakýkoliv článek či zprávu ve kterém je zmíněno cokoliv o firmě, kterou máš naklikanou v portfoliu. Cenové alerty mám naklikány přímo v aplikaci v mobilu od Lynx, takže jakmile něco spadne pod mnou nastavenou úroveň dozvím se o tom.

    • VSbrok napsal:

      Na monitoring pouzivam/pouzival nasledujici:
      PC: Stock.Div
      http://www.aiclipboard.com/stockdiv/
      Momentalne asi NEJ apka na PC. Sleduje jak divi, tak cenu, ma to grafy celeho ptf, tak i mesicni prehledy divi. Naprosty luxus! Jedinou chybu co jsem nasel je, ze to neumi proxy.

      Mobil: Dividends Dashboard
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileanarchy.dividendsdashboard
      Tohle je NEJ co jsem nasel, ukazuje to jak obdrzene divi, tak i prehled cen.
      Ted sice diky novy EU regulaci akcioveho trhu ukazuje jen ex-divi dny, nikoliv vyplatni dny, ale mel by to zas opravit.

      Na presnou evidenci mam samozrejme Excel tabulku.

      Google tabulku jsou chvili mel taky, i kdyz nabizela automatickou aktualizaci cen, tak jsem casem zjistil, ze toto neni pro DGI investovani tak dulezite; a hlavne Google tabulka je silne pomala… takze tohle jsem opustil.

      Na zachyceny takovych hezkych propadu je dobre si nastavit upozorneni od brokera, napr. Lynx (jak Pise Pahyll) – posila to email. Nastaveni maji fakt hromadu…

      https://www.seekingalpha.com mam tez, ale uz dlouho neaktualizovane, nemaji to uplne dotazene, predevsim nakupni poplatky nemaji vubec vyresene, takze zadavanou cenu si musite spocitat sam a pak to tam davat radsi bez nakupnich poplatku. Takze tohle nejspis brzo taky cele smazu.

      Ono stejne casem zjistite, ze kdyz jste zacinali, tak jste na to koukali kazdy den… ale jak naplnite ptf, tak postupne na to budete koukat min a min, protoze tak velke propady jsou vzdy otazkou 1-2 dnu. Takze na prikup je vzdy nejaky cas… blaznu a hlavne blaznivych robotu je na akciovem trhu fakt hoodne, takze kdyz se nekdo lekne, tak sebou strhne i hooodne dalsich a cena sleti, takze je pro nas DGI investory dulezite udrzet nervy na uzdi a pockat az se ten poblazneny zbytek uklidni 🙂 a nakoupit/pri-koupit hezky se slevou 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: