Jak si vybrat brokera č.2 – Lynx

VSbrok

Investor z donucení...

Mohlo by se vám líbit...

17 Responses

  1. Zdendys31 napsal:

    Dobrý den,

    můžu mít jeden dotaz ohledně Lynx? Pokud budu mít nastavenou hlavní měnu účtu v CZK a budu držet akcie v USD nebo EUR, tak se mi příchozí dividendy na účet automaticky převedou do CZK a nebo zůstanou v původní měně?

    Děkuji za odpověď.

    • VSbrok napsal:

      Ne. Lynx nefunguje jako Degiro. Divi zůstanou v měně v které příjdou.

      Ale měsíční vyúčtovávní bude v CZK, takže je v tom potom trošku zmatek.

      Pokud planujete nakupovat pouze v US nebo Euro, tak je lepší mit tu menu v tom, pokud ale plabujete vice statu/men, tak je asi CZK lepsi… to je na Vas co Vam bude vyhovovat.

  2. Glueless napsal:

    Mám dotaz na změnu brokera.
    Lynx je „dohazovač“ klientů a pracuje na/pro Interactvie brokers.

    Má někdo informace+zkušenosti jak (zdali) jde přjít z Lynx k interactive brokers.
    Moje motivace: Lynx má zoufalou podporu a NEdovolí nakoupit některá běžná ETF (např. DGRO) a dále také zbrojařské akcie (např. GD, RTN apod.)
    To považuji za nehoráznost.

    Poradí někdo?
    díky
    G.

    • VSbrok napsal:

      Slyšel jsem, cca před 3mi roky, že Lynx někomu přechod pod IB pomohl. Loni to jeden ze čtenárů IG zkoušel, ale prý už to neumožňují (neumí). Jak to tedy je doopravdy nevím, protože jsem se osobně na to neptal. Zkusím se oficiálně zeptat za všechny čtenáře IG.

      Musím se, ale Lynx zastat. Podporu mají naprosto skvělou, reagují rychle a věcně … na rozdíl od Degira, kde neustále nemají lidi a dnes odpovídají pouze anglicky.

      To, že nedovolují nakupovat různé akcie nebo ETF, ovšem není problém Lynxu, ale debilita EU, která požaduje, aby firmy a ETF vydaly tzv. prospekt ve všech jazycích EU. Nebo aby NEpodnikaly/nevyráběly něco co si burezační ouřada v Bruselu vymyslí!
      Za to fakt žádný broker nemůže, to postihlo úplně všechny brokery v EU stejně.

  3. VSbrok napsal:

    Oficiální stanovisko Lynx:
    „LYNX nenabízí převod účtu k Interactive Brokers. Dle dohody mezi oběma společnostmi je navíc stanovena standardní lhůta 6 měsíců, po kterou musí klient LYNX počkat, než mu společnost Interactive Brokers umožní otevřít účet napřímo.“

  4. VSbrok napsal:

    !! Lynx od 1.černa opět navýšil vstupní registrační částku – na 200 tisíc Kč.
    !! Návíc transakční kredit je platný do konce následujícího kalendářního měsíce od provedení prvního obchodu doporučeným klientem.

    Více zde: https://www.lynxbroker.cz/doporuceni/podminky/

    • Pavel napsal:

      Je to už od 1.5. Ještě další omezení je „Transakční kredit musí být aktivovaný prvním obchodem nejpozději 2 měsíce od doporučení, jinak nárok na kredit propadá.“

      Při jejich rychlosti registrování to může být další překážka.

    • Ondřej napsal:

      Nejdříve jsem to obhajoval, teď mi ale přijde, že spousta klientů co ovládá cizí jazyk raději zvolí přímo IB. IB za ty roky šlo s potřebným kapitálem dolů za to Lynx jde opačně. Asi budu muset prostudovat pořádně ceník a nasyslit potřebný cash a otevřít účet na ženu. Nerad bych čekal půl roku mimo trh.

      • Georg napsal:

        IB má jediné negativum a to je poplatek za neaktivitu 10$/1měsíc. Pokud v měsíci zaplatíš 6$ na poplatcích za obchody, doúčtuje 4$. Pokud zaplatíš na poplatcích 10$ neplatíš nic. Když v měsíci neobchoduješ zaplatíš 10$. Pokud máš u nich akcie za 100000$ poplatek za nektivitu se neúčtuje.

        • VSbrok napsal:

          To je důvod proč jsem tam tenkrát nešel, ale teď vidím, že to asi byla začátečnická „chyba“. Když si vezmu, že nyní dělám 2-4 nákupy měsíčně, tak u Lynx zaplatím víc.

          Přemejšel jsem o přechodu, ale převod ptf Lynx>IB už není možný a 100k USD na to se nedohrabu ještě pár let.

        • Dan napsal:

          Já jsem šel v roce 2015 k IB přes IQ-Trade. Obchod za 1 USD, žadný měsícní poplatek, česko/slovenská podpora, vstup 5000 USD. Dva roky jsem trejdil, tak mě měsíční poplatek za neaktivitu nějak nezajímal, ale od 2017 jedu jen akcie a DGI, kdy udělám 1 – 4 obchody/měsíc, takže jsem nakonec rád, že tam není.

  5. viky napsal:

    Je tam drobná nepřesnost, Lynx má i dalšího klienta, mobilního na Androidu či IOS „Lynx Trading“, toho používám asi nejčastěji.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: