Proč dividenda McDonald´s poroste i v krizi

Ondřej

Už nějaký ten pátek se věnuji investování. Patřím mezi takzvané drobné investory a založením stránek investicnigramotnost.cz chci ukázat, že to může dělat opravdu každý

Mohlo by se vám líbit...

17 Responses

  1. Hradec napsal:

    MCD musim mit ( jsem u nich casto..diky povolani.), tohle nemuze v dlouhodobem horizontu nefungovat..stejne jako uz zminovane Linde.
    Jen kdyby sla cena dolu. tech 2.4% DY u mcd je zalostnych a u Linde snad jeste min..

  2. czhunter napsal:

    Bohužel za profitem McDonaldu a jeho podobným firmám stojí týrání milionů zvířat každý rok a také zaměstnanců. To je odvrácená strana kapitalizmu, kde jediný cíl je zisk a nic jiného se neřeší.

    Doporučuji zkouknout dokument na Youtube Potraviny a.s.(Food Inc.). Je to od HBO a mapuje to potravinářský průmysl v USA včetně McDonaldu.

    • Hradec napsal:

      Ja ti rozumim, ale kapitalismus neni humanni. Ja to vnimam tak, ze ty firmy tu stejne budou a bud na nich vydelam a nebo ne. Jde jen o pocity, ktere z toho clovek ma, pokud do nich ma investovat a pocity jsou nesmirne dulezite. Sam jsem zazil moralni problem s tabakovyma spolecnostma..a to jsem si myslel, ze zadny nemam. A prece, jak jsem se nad tim zamyslel vic a vic, tak toto moralni pohnuti se objevilo. Dnes to uz mam asi vyresene a az budu citit, ze cena je odpovidajici, tak si tabakove spolecnosti vezmu. To rikam ted…treba se pred stiskem tlacitka koupit zastavim.

      • czhunter napsal:

        No právě. Spousta lidí nekupuje tabákové společnosti kvůli morálním zásadám. Ale už si neuvědomí, že třeba na nemoci spojené s obezitou zemře v USA minimálně 300 tisíc ročně, což je jen o něco méně než na kouření. Každé třetí dítě v USA má navíc dnes cukrovku. Snižování nákladů těchto obřích firem a masová výroba také vede k týrání zvířat a i k vykořisťování zaměstnanců.

        • Hradec napsal:

          Souhlas, ale co pak nakupovat? Farmaceutika taky chteji vydelavat, je nase zdravi nezajima.

          • Pavel napsal:

            No to jsem na vás dva zvědavý, co vymyslíte, že se dá kupovat bez výčitek.

            • Hradec napsal:

              Ja koupim, co je treba k vydelku. Myslim si, ze clovek sotva najde firmu, ktera nezpusobuje zadne utrpeni. Podle me jsou tabakove spolecnosti to nejmensi, v souvislosti s klientama…at si lidi kouri, kdyz chteji, proc jim branit. Na druhy pad mam prave healthcare a pharmu 😀

              • czhunter napsal:

                Taky jsem naposled kupoval tabákové firmy. Výčitky z toho nemám. Jednak lidé kouří dobrovolně a po staletí. Můj děda kouřil až dvě krabičky startek bez filtru a dožil se 92 let. Vadí mi jen ti pěstitelé tabáku, co pracují za dolar denně, jen aby jsme mi akcionáři měli každoročně vyšší dividendu.

                Nicméně týrání zvířat kvůli zisku mi velice vadí. Vloni vznikl v Austrálii dokument Dominion, který mapuje tamní zacházení se zvířaty a věřte mi, že to je naprosto příšerný. Nic horšího jsem za svůj život neviděl. Je to i na Youtube, tak můžete kouknout jak se zachází se zvířaty v jedné z nejbohatších zemí světa.

              • VSbrok napsal:

                To by se všichni lidi museli vrátit zpět na venkov, pěstovat si vlastní zeleninu a chovat hezky spokojený zvírátka na zahrádkách, každý ráno je pohledat po kožíšku a vypustit je na zelenou zahrádku … tak a ted zpět do reality!!! Tohle se už fakt nikdy nestane, lidi už příliš zpohodlněli a než aby hnuly prstem, tak radši otočí hlavu, aby se na to nemuseli dívat … hlavně když maj co do huby strčit …
                Takže, mě to taky vadí, ale jakožto jeden prťavý človíček ze zapadákova (ČR), který s tím nemá vůbec, ale vůbec žádnou šanci cokoliv udělat … radši si pár těch výdělků strčím i do svý kapsy a „uspořím“ na svý spokojený stáří … když nepůjdu do MCD, tak to fakt na výdělcích nepoznaj …

  3. Hradec napsal:

    Tys mel preci jen dobre informace. Oni to asi fakt smazi na prasecim tuku 😀

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: