Apple: Koupit, Prodat nebo Držet?

Ondřej

Už nějaký ten pátek se věnuji investování. Patřím mezi takzvané drobné investory a založením stránek investicnigramotnost.cz chci ukázat, že to může dělat opravdu každý

Mohlo by se vám líbit...

4 Responses

  1. Pavel napsal:

    Víceméně (jako akcionáč Applu) souhlasím, mašina se trochu zadrhla a hledá nový směr, vymakanější a dražší iPhone už nejdou tolik na odbyt. Takže cena kolem 200 USD je tak odpovídající pozici Hold. Osobně věřím, že něco nového vymyslí (např. něco kolem Diabetes), mají spoustu cashe, a tak třeba někoho koupí nebo významně rozšíří portfolio výrobků a služeb.

    Zajímavé ale je, že se v poslední době pár analytiků odhodlalo k navýšení cílové ceny, možná něco tuší, co my ještě nevíme. Třeba Raymond James zvýšil cílovou cenu na 250 USD, Evercore na 217, Deutche Bank na 250.

    • VSbrok napsal:

      No pokud bych AAPL koupil v roce 2007, tak možná že ano, ale dnes s 1,6% divi hrubého je pro mě naprosto neakceptovatelná akcie do mého ptf.

      • Pavel napsal:

        No to je právě ošemetná věc, podle čeho se rozhodovat a zda si nekoupit i akcii fundamentálně podceněnou, která (zatím) vyplácí nízkou dividendu – já nakupoval akcie Apple v letech 2014 a 2016 s cenou okolo 100 USD. Od té doby jsem sice na dividendách pobral jen pár drobných, ale nyní můžu realizovat 100% zisk a nakoupit namísto toho akcie s vysokou dividendou. Bylo to dobré nebo špatné rozhodnutí, když jsem té akcii fundamentálně věřil?? Máme se vyhýbat i takovým to nákupům a spekulacím, když jsme přesvědčeni, že akcie je fundamentálně OK??

        Nelehké a složité jsou to otázky…

  2. Marek napsal:

    Ja nakupoval jablecne akcie v asi 6ti furach cca v rozmezi $115-190, momentalne taky hold. Divi v podstate stala za starou backoru, ale rust hodnoty ji prekonal o skoro 90%:)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: