Tanger Factory Outlets – obchodní centra jsou mrtvá, vážně?

VSbrok

Investor z donucení...

Mohlo by se vám líbit...

11 Responses

  1. Petr napsal:

    zdravím, myslíte že bych mohl mít prosbu někdy časem článek o tom jak ty REIT fungují? Jen nějak v základu, protože vidím, že mají vysoké dividend yield, ale také vysoké payout ratio – u Tanger cca 200%. A to je teda většina těch REIT firem. A hlavně nemají nijak extra dlouhou budoucnost vyplácení dividend jako dividendový kingové či aristokraté. Já se jím zatím tedy vyhýbám a snažím se zjistit informace.

  2. Petr napsal:

    Ahoj dík moc, sem slepej. Mě mohlo napadnout že tu už takový článek může být. Na OHI jsem taky teď narazil, těch cca 9,5% dividend yield je lákavých, ale pak člověk zabrousí na ty poplašný zprávy na seekingalpha.com a moc důvěry to nebudí. Ale nějakou REITs bych určitě přidal přesně jak píšeš. Jen okořenit portofolio. Díky ještě jednou.

    • VSbrok napsal:

      Ano máte pravdu, na SA právě probíhá taková malá válka o OHI, mezi Thomas-em a Lee-em.
      Když se podíváte na fundamenty, tak částečnou pravdu mají oba.
      Lee: s omezováním Obamacare půjde do zdravotnictví méně peněz
      BT: důchodců bude do 10 let víc než kolik je v současnosti v US lůžek, takže SNF firmy budou muset navyšovat kapacity.

      Ano, OHI má ted problém s Oriannou, ale je to pouze jeden nájemník, navíc to není ani 5% z jejich ptf, takže pokud to bude mít dopad na příjmy, tak to nebude nic dramatického, divi je furt krytá naprosto v pohodě, o to strach nemám.

      Druhá věc je, že SNF služby jsou z větší části placené ze soukromých zdrojů (tedy důchodci), nikoliv Obamacare. Takže opět i když dojde k omezení Obamacare, tak to nebude mít na OHI zas až tak velký dopad.

      Dnes se automaty na burze zbláznily a je super mooooc hezký výprodej 🙂
      Všechno je super náááádherně červené 🙂
      Takže čekám až se blázni uklidní a už se těším jak budu nakupovat ve slevě!

      Pokud ještě OHI nemáte, tak vyčkejte zda se dostane pod 26USD, pokud ne, tak i současná cena pod 27USD je mooooc hezká pro první vstup.
      ————————————————————————————————————
      Pokud chcete REIT koření pro Vaše ptf, tak se ještě podívejte na STAG, VTR, HCP, HCN
      Též Utility jsou teď ve výprodeji, kvůli dostavbě atomovky (SO), přípravě nové regulace v UK (PPL), či nákupu celé jiné firmy (D)

      Teď je opravdu z čeho vybírat, jen to chce udržen nervy na uzdě a nenakoupit příliš brzy…
      Časovat trh se bohužel nedá, psal jsem to již několikrát zde na IG webu…
      Takže já to dělám tak, že když se mi zdá, že dna bylo dosaženo tak nakoupím menší pozici a pokud to jde ještě níž, tak přikoupím…

      U mě zatím pravidlo „nakoupím = cena jde ještě dolů, nenakoupím = cena jde nahoru“ platí na 99%…
      Takže raději nakoupím a pak přikoupím… než si nechat utéc slušný vstup.

  3. Petr napsal:

    díky moc za reakci. OHI chápu stejně, ale pořád ve mě hlodá červík z toho důvodu že přece jen nejsem američan, nežiji tam ani nemám možnost si o tom s nikým z „místních o tom pokecat“ a jsem v podstatě jen odkázán na internetové zdroje. Asi jako kdyby měl Američan který neopustil Nashville investovat do ČEZ – i když samozřejmě to je utopie 🙂 Já rozmýšlím mezi OHI a O + teď zkoumám ty další viz. odkaz na článek od Ondry výše. O má tu smůlu že platí dividendu měsíčně, tak to pořád odsouvám na poslední kolej ve smyslu. Vždyť mohu klidně koupit příští měsíc.

    Ono když uvažuji nad tím držet akcie v podstatě více jak 20 let, tak je asi (né úplně) jedno kdy to koupím. Nikdo by se pak nechtěl dalších 10 let koukat na červená čísla ( i když mu z toho plynou dividendy 🙂 Já investuji pravidelně celkem malé částky (ve smyslu toho co si jiný představují, když jim řeknu že investuji do akcií- za tím každý vidí hned skoro milióny), tak mohu postupně pořád přikupovat. Nejsem investor typu že mám zrovna 100 000 CZK a nakoupím jednorázově akcie.

    Jinak jsem chtěl poděkovat za super web. ANJ sice lehce umím, ale je to pořád lepší si o tom přečíst v CZ a i mít tu možnost podiskutovat.

    • Ondřej napsal:

      Tak to díky za pochvalu. Jen mě napadá z toho co píšeš proč nerozdělit peníze mezi OHI i O. Také nejsem milionářem a vím o čem mluvíš. Je ovšem třeba si uvědomit že na nákup akcií není potřeba miliony. Vždyť na nákup podílového fondu ti prej také stačí 300 Kč měsíčně a jsi investorem. Jen když chceš vyšší výnos musíš investovat do těch akciových a tam si zprostředkovatel vezme klidně 3 %. Takže když si nakoupíš akcii třeba u Lynx za 500 USD tak tvůj poplatek činí 1% a dál už nic. Kdežto u fondu platíš i roční správcovský poplatek nehledě na to jak se mu daří a z toho žije daná banka i manažer fondu (BTW nechci dělat reklamu ale mám jediný fond a to je TOP STOCK od ČS). Tož ať se daří.

      • VSbrok napsal:

        Ja uz s fondy skoncil… viz muj clanek… nee tudy cesta k fiinancni svobode jednotlivce nevedet, tohle je cesta jen k bohatstvi banky/fondu.
        BACHA na grafy na webech fondu, protoze to co tam vidite je vynos fondu, ale pred zapocitanim poplatku, takze Vas vysledny vynost je o dost nizsi!

    • VSbrok napsal:

      O si na mesicni vyplate divi zalozilo cely busisnes! To neni nevyhoda, to je vyhoda! Je daleko prijemnejsi kdyz divi cinkne kazdy mesic, nez kdyz musite cekat 3 mesice 😉

      Pokud mate 50 tisic, tak ja bych to dal na pul, $1k do OHI a $1k do O, navic O dneska super naaaadhernej propad.

      Vim, ze se mnou nekteri nesouhlasi, ale cim caste divi prijde, tim casteji muzete za ty penize znovu neco prikoupit, a to Vam bude opet generovat nove prijmy… tim rychleji se snehova koule ze svahu rozjede….

      Jakozto DGI investor daleko radiji koukam na cervena cisla, nez na zelena, protoze to znamena, kdyz mam penize muzu prikoupit. Kdyz je ptf cele zelene, tak se fakt spatne prikupuje. Verte mi, je daleko lehci „odpalit“ nakup, kdyz jste minus 5%, nez kdyz jste +5% …

      Jo presne vim o cem mluvite, znam to ze sveho okoli… „abys mohl mit prijmy z akcii, tak musim mit miliony“… „jen bohati lidi muzou cpat prachy do akcii, protoze o tom vi vsechno“ a podobne blaboly…
      Na to vzdy odpovidam: „Ty mas na uctu 50 tisic, kolik Ti v roce 2017 vydelaly? Inflace byla asi 3%, urok na uctu jsi mel 0.01%, takze jsi prisel o 2.99% z Tvych 50 tisic. Ja tech 50 dal do akcii, ktere mi vydelali 4%, takze nejen, ze jsem o nic neprisel, ale jste jsem vydelal o 1% vic nez byla inflace.“
      A na to uz vetsinou odpoved nedostanu, nebo jen poznamku „ja o tom nic nevim“.
      Jo kdyby se lidi nesnazili neco naucit, tak jeste furt zijeme v jeskynich a lovime zver po lesich… v tomhle svete fakt nelitaj peceny holuby do huby sami, clovek se musi trosku pricinit…

      Timto bych Vam rad pogratuloval, uz jen to, ze nas ctete, tak jste vyvinul minimalni pocatecni usili k tomu, aby jste se naucil neco noveho, neco co Vam muze pomoci k financni nezavislosti… ted uz jen vytrvat…

      A NE, opravdu NE, nepotrebujete miliony, samozrejme, s cim vetsi sumou zacnete, tim drive se dostanete do stavu, ze divi budou v takove vysi, ze uz nebudete muset pridavat nic ze sveho… a za divi bude dal prikupovat, popr. vybirat pro osobni spotrebu…

      Osobne to mam spocitane na 7 milionu Kc, to pri mem soucasnem ptf bude nekdy v budoucnosti generovat pres 20 tisic mesicne, tedy tolik abych nemusel chodit do prace, nebo do takove, kterou budu delat protoze me to proste bavi, ne proto abych vydelal dost pro zivot.
      Ale to je jeste daaaaaaleka hudba budoucnosti, jeste nejsem ani v desetine, ale snehovou kouli uz mam uplacanou dost dobre, jsem s ni spokojen, takze ted uz jen vytrvat a tlacit ji z kopce (pridavat ze sveho) az se hezky rozjede sama…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d bloggers like this: